Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Hétfőn dől el, ki lesz a Williams-BMW másik pilótája

MTI
2005.01.28. 17:20
Többhetes várakozás után hétfőn, az ünnepélyes autóbemutatón mindenképpen eldől, hogy az ausztrál Mark Webber mellett a német Nick Heidfeld vagy a brazil Antonio Pizzonia szerepel a Williams-BMW versenyzőjeként az idei Forma-1-es világbajnokság tizenkilenc futamán. A bejelentésre Valenciában kerül sor.

Egyelőre hatalmas a titkolózás, a Reuters hírügynökség pénteki írása szerint a csapat mindkét eshetőségre számít, így kétféle sajtóanyag készül a ceremóniára. Még a két pilótát is bizonytalanságban tartják, mindössze a döntésért felelős Frank Williams (csapatfőnök), Patrick Head (társtulajdonos), Sam Michael (technikai igazgató) és Mario Thiessen (BMW-sportigazgató) tudja majd "sokkal korábban" a választ.

A német versenyző tavaly a Jordan-Forddal szerepelt, s a tizennyolcadik volt összetettben, míg a dél-amerikai - éppen a Williamsszel - tizenötödik lett. Pizzonia mindössze három futamon indult Ralf Shumacher helyettesítőjeként.

A Williams-BMW 2004-es pilótái közül a kolumbiai Juan-Pablo Montoya a McLaren-Mercedesnél, míg a német Ralf Schumacher a Toyotánál folytatja F-1-es pályafutását.