Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Baleset a biztonságosabbá tett alpesi sí világbajnokság pályáján

MTI
2005.02.02. 15:25
A versenyzők egyöntetű tiltakozása, valamint a német Isabelle Huber hétfői sérülése miatt a szervezők úgy döntöttek, megváltoztatják az észak-olaszországi alpesi sí világbajnokság lesiklópályájának legveszélyesebb ugratóját.

"30 cm-rel csökkentjük az ugrató méretét, így az eddigi 45-47 méteres repülések helyett a sízők 25-30 métert tesznek majd meg a levegőben. A változtatásnak köszönhetően minden versenyző biztonságban érezheti magát a pályán" - nyilatkozta Rainer Senoner versenyigazgató.

Huber a hétfői edzésen szenvedett térdsérülést, amikor egy óriási repülést követően földet ért.

Annak ellenére, hogy mindezeket az intézkedéseket megtették: baleset történt a délelőtti szabadedzésen. Súlyos sérülést szenvedett a francia Marie Marchand-Arvier a női lesiklók mezőnyéből.

A francia versenyző a pálya közepén vesztette el egyensúlyát, majd nekivágódott a védőfalnak. A 19 éves Marchand-Arvier a helyszínen gyors orvosi segítséget kapott, majd helikopterrel kórházba szállították.

Szerdán időmérőedzést rendeztek volna a bormiói lejtőn, ám a nagy szél miatt a szervezők csak szabadedzésre adtak engedélyt. Az időmérőre így csütörtökön, míg a versenyre vasárnap kerül sor.