Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Forma-1: bemutató Melbourne-ben

MTI
2005.02.07. 14:05
A tavaly nyári londoni parádé sikerén felbuzdulva az idei Forma-1-es világbajnokság melbourne-i futamát megelőzően a szervezők utcai felvonulást rendeznek, hogy ezzel is hangolják a szurkolókat.
Március 2-án, szerdán, vagyis két nappal az első szabadedzések előtt számos autó dübörög majd végig Melbourne leghíresebb utcáin, többek között a Federation Square, a Flinders Street Station, a Művészeti Centrum, a Szent Pál Katedrális, a Városháza lesz a "pálya" része.

John So főpolgármester szerint a parádéval is meg kívánják mutatni a város szépségeit, s biztos, hogy hatalmas nézősereg köszönti majd a résztvevőket.
"Londonban csaknem félmillióan nézték meg a Forma-1-es autók felvonulását, mi kétszázezer szurkolót várunk" - mondta So.
Az esemény vonzerejét mutatta: sikerült rábírni a 90-es évek világbajnok versenyzőjét, a néhány éve visszavonult Nigel Mansellt is arra, hogy egy kör erejéig beüljön egy Jordanbe. A legenda a bemutató után kijelentette: ha London akarja, meg tudja rendezni a városi nagydíjat csakúgy, mint Monte-Carlo.