Mika Häkkinen nem lesz többé Forma-1-es pilóta

MTI
2005.02.07. 14:12
Az 1998-ban és 1999-ben világbajnok Mika Häkkinen örökre lezárta Forma-1-es pályafutását, versenyzőként már biztosan nem tér vissza.
"Írják ezt: befejeztem! Aláírásommal is hitelesíteném ezt. Harminchat évesen nem vagyok már fiatal" - mondta az Iltalehti című finn bulvárlapnak az F-1 élő legendája, aki legutóbb - még 1999-ben - le tudta győzni az azóta már hétszeres világbajnok Michael Schumachert az F-1 összetett versenyében. A Ferrari német sztárja 2000 óta ötször diadalmaskodott.
Häkkinen hozzátette: nem merülhet fel benne a visszatérés lehetősége.
"Szinte napról-napra romlik a reakcióidőm, a látásom, s más dolgokban is távolodom a Forma-1 igényeitől. De nem szomorkodom, hiszen ez csak a természet törvénye" - mondta Häkkinen, akit az elmúlt hónapokban több csapattal, köztük a Williams-BMW-vel, és korábbi munkaadójával, a McLaren-Mercedesszel is hírbe hoztak.
Az F-1 1998-as és 1999-es legjobbja 2001-ben fejezte be pályafutását az autósport elitkategóriájában. Azóta már kipróbálta a ralizást, s idén a Mercedes versenyzőjeként a német túraautós bajnokságban, a DTM-ben indul.