Mégis Montreal rendezheti az idei vizes-vb-t

MTI
2005.02.10. 13:55
Mégis Montreal rendezheti meg a 2005-ös úszó-vízilabda világbajnokságot július 17. és 31. között.
Erről a nemzetközi szövetség (FINA) vezérkara döntött frankfurti tanácskozásán, amelyet eredetileg azért hívtak össze, hogy válasszanak a kanadai metropolisz helyére jelentkező három főváros, Athén, Berlin és Moszkva közül, miután Montrealtól - elsősorban a pénzügyi feltételek hiánya miatt - január 19-én a FINA elvette a házigazda jogot.
Most viszont a Büro az eredeti helyszín mellett határozott. Amint arról a testület háromórás ülése után csütörtökön az ITAR-TASZSZ-nak telefonon Gennagyij Aljosin, a FINA orosz alelnöke beszámolt, Montreal polgármestere arról biztosította a nemzetközi szövetséget, hogy immár megvannak a kellő anyagi garanciák, amelyek révén gondmentesen meg tudja rendezni a kanadai város az úszók, a vízilabdázók, a műugrók, a műúszók és nyíltvízi úszók idei világbajnokságát az eredeti időpontban.
Különösen érdekes ez a döntés, ugyanis a szervezőbizottság főigazgatója, Yvon DesRochers február elején lett öngyilkos, feltételezések szerint pont amiatt, hogy elvették a rendezés jogát Montreáltól.