Gólpasszal mutatkozott be a Fradi NHL-es hokisa

MTI
2005.02.17. 09:39
Az NHL-es sztárral, Jason Strudwickkal megerősített Ferencváros büntetőkkel kikapott a DAC-Invitel otthonában a jégkorong ob I Borsodi Liga szerdai mérkőzésén. A fővárosiak másik kanadai klasszisa, Rob Niedermayer szemsérülés miatt nem vállalta a szereplést.

Közel telt ház, 3500 néző várta a csapatokat Dunaújvárosban. A szebb napokat is látott FTC mérkőzésére rég voltak ennyien kíváncsiak. A felfokozott érdeklődés természetesen az NHL-es hokisoknak szólt.

Strudwick a második harmadban már extra feladatot vállalt, többet volt a jégen, mint társai, a szünet előtt pedig egy bődületes kapuvasat ütött. A zárófelvonásban megszerezte a vezetést a hazai gárda, majd kisvártatva Strudwick szép passzal indította Dobost, aki nem hibázott. Aztán újra gólt szerzett a DAC, kettős emberhátrányban, és röviddel ezután ismét Ladányi növelte a különbséget. Ekkor sem adta azonban fel a Fradi, és még az alapjátékidő előtt Jánosi és Feil találatával egyenlített.

Jött a hirtelen halál, de nem esett gól, így a büntetők döntöttek - a hazai gárda javára.

Hogy mennyit jelentett a kanadai hokis jelenléte, jól tükrözi, hogy a két csapat előző dunaújvárosi találkozóját 9-1-re nyerte az Invitel.

A Ferencváros szurkolói a meccs végén nem csak az eredménynek örülhettek: a tengerentúlon bejelentették, törlik az NHL idei szezonját, vagyis a két kanadai klasszisnak nem kell idő előtt visszatérnie hazájába.

DAC-Invitel - Ferencváros 3-3 (0-0, 0-0, 3-3, 0-0), hosszabbítás után, büntetőkkel: 2-0
Az állás: 1. Alba Volán-FeVita 16 pont/6 mérkőzés, 2. Dunaújváros 15/8, 3. Újpest-Karzol Trans 8/7, 4. Ferencváros 3/7
Csütörtökön 18:30 órától az Újpest fogadja a címvédő Alba Volánt, míg a Ferencváros vasárnap Székesfehérváron vendégeskedik.