Kiütéses Honvéd-siker a vízilabda Euroligában

MTI
2005.02.20. 16:49
A Honvéd férfi vízilabdacsapata már biztos továbbjutóként, a negyeddöntős mezőny egyikeként szállt vízbe, és aratott kiütéses, 11-4-es győzelmet a görög Olympiakosz Pireusz ellen az Euroliga csoportmérkőzéseinek ötödik körében.

Az ősszel lejátszott pireuszi meccsen 7-4-re diadalmaskodott Kovács István magyar bajnok, Euroliga-címvédő legénysége, így a mostani, budapesti "viszonttalálkozón" csakis a hazai győzelem mértéke lehetett kérdéses.

A Honvéd semmit sem bízott a véletlenre, 6-0-ra elhúzott, a görögök csak a harmadik negyedben, annak is a harmadik percében érték el első találatukat.

A Honvéd sikerével pontszámban beérte az eddigi öt meccsén szintén nyolc pontot gyűjtő olasz Bresciát, vagyis hogy a két gárda közül melyik folytathatja a legjobb nyolc között csoportgyőztesként, illetve -másodikként, csak a két hét múlva, március ötödikén esedékes egymás elleni csatában, valódi csoportdöntőben dől el. Azért nem lényegtelen a helyezés, mivel a kvartettek győzteseit a csoportmásodikokkal sorsolják majd össze, és így a magyar csapat a négy közé jutásért vívandó párharcban vélhetően egy gyengébb együttessel találkozik.

Euroliga, főtábla, D csoport, 5. forduló:
Domino-BHSE - Olympiakosz Pireusz (görög) 11-4 (2-0, 3-0, 2-2, 4-2)
a magyar góldobók: Szívós, Fodor 2-2, Biros, Paján, Vári, Molnár, Benedek, Kiss, Tóth 1-1