Legyőzte a Fradi hokicsapata az Alba Volánt

MTI
2005.02.21. 09:25
Az NHL-es sztárjainak köszönhetően remekül küzdő Ferencváros 2000 néző előtt 0-2-ről 3-2-re fordított és óriási meglepetésre nyert a címvédő Alba Volán-Fevita otthonában a jégkorong ob I Borsodi Liga vasárnapi mérkőzésén.

A vendégeknél először lépett jégre a kétszeres Stanley Kupa-döntős, világbajnok Rob Niedermayer: az NHL-es sztár a szerdai DAC-Invitel elleni összecsapást szemsérülés miatt hagyta ki. Unokatestvére, Jason Strudwick ezúttal is a pályán volt.

A két kanadai klasszis ellen az első harmadban remekül hajtott a székesfehérvári gárda, de utána fordult a kocka. Nagy találata után Niedermayer egyenlített, majd még a második harmadban Strudwick vezetést szerzett.

A záró felvonásban a két tengerentúli sztár által felpörgetett Fradi remekül védekezett, Ferjo mindent védett, így öt év után ismét pontokat szerzett a fővárosi gárda a rivális pályáján.

Id. Ocskay Gábor, a hazaiak szakosztály igazgatója közvetlenül a lefújás után az MTI-nek elmondta: "nagy a csalódás. Legalább hat gólt kellett volna ütnünk. Niedermayer és Strudwick lélektanilag óriási plusz adott az FTC-nek, a kapus pedig szenzációs volt".

Hudák János, a Ferencváros szakosztály vezetője kisebb csodát látott. "Nem akarom elhinni, ami az elmúlt hetekben velünk történik. A két NHL-es klasszis érkezése hatalmas lökést jelent. Hihetetlen, hogy sok év után ismét nyertünk az Alba Volán otthonában."

Az állás a nyolcadik forduló után: 1. Alba Volán-FeVita 18 pont, 2. DAC-Invitel 15, 3. ÚTE-Karzol Trans 9, 4. FTC 6