Konrád
8 °C
26 °C

Visszalépett a bajnokságtól az Esztergom női kézilabdacsapata

MTI
2005.02.24. 13:08
Anyagi okok miatt visszalépett az Esztergom női felnőtt és ifjúsági csapata a kézilabda-bajnokságtól. Éber István, a klubot működtető kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, olyan pénzügyi helyzetbe kerültek, amely végén nem maradt más megoldás.

"A serdülő és a tizenkét éven aluli csapatot szeretnénk megtartani. Ezek azok az értékek, amiket meg kell őrizni, hogy a sportág ne szűnjön meg a városban, és lehessen rá építeni. Nagyon sajnáljuk a felnőtt és ifjúsági gárda visszaléptetését, de egyszerűn nincs már pénz például az edzésekhez nélkülözhetetlen terem bérlésére vagy az utazásra" - panaszolta Éber.

Hozzátette: ahhoz képest, amikor két évvel ezelőtt viszonylag jól ment a helyi csapatoknak, jelenleg csak 10 százalékos teljesítményre képesek. Katona Sándor, a szövetség versenyigazgatója úgy nyilatkozott, hogy az Esztergom két együttesének eddigi valamennyi eredményét törlik. Ezen kívül a felnőtt csapat visszalépési büntetése 1,5 millió, az ifjúságié pedig 100 ezer forint.

Annak tükrében, hogy a klubot működtető kft. ellen fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás kezdődik, szinte behajthatatlan követelésnek minősül az összesen 1,6 millió forintos szövetségi bírság.

A felnőttek visszalépése nem borítja fel a tabellát, ugyanis az eddigi 19 fordulóban csak egyszer, október 23-án szereztek pontot, mégpedig a Pécs otthonában.