Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Még mindig kérdéses a Minardi indulása

MTI
2005.03.02. 14:32
Még mindig fennáll annak a veszélye, hogy csak kilenc csapat vehet részt a Forma-1-es világbajnokság első futamán, mert a Ferrari továbbra sem fogadja el, hogy a Minardi a tavalyi autó olyan változatával kezdje meg az idényt, amely ugyan igazodik az idei biztonsági szabályokhoz, de az új technikai előírásokhoz még nem.

"Jean Todt nyíltan megtagadta az együttműködést, amikor telefonon beszéltünk. Nincsenek illúzióim, egyértelmű, hogy sportpolitikai okai vannak a véleményének" - mondta Paul Stoddart, a Minardi-Cosworth csapatfőnöke. "Ennek nincs sok köze a sporthoz, hiszen senki sem gondolhatja, hogy bármilyen módon veszélyeztetnénk a Ferrarit, ha a tavalyi autóval szerepelnénk. Todt nagyon jól tudja, hogy az indulásunkhoz az ő aláírására is szükségünk van, de leszögezte, hogy ne is reménykedjek."

Ha a Ferrari csapatfőnöke a csütörtöki gépátvételig, a hivatalos technikai ellenőrzésig nem járul hozzá a kedvezményt biztosító egyezményhez, akkor erősen kétséges a Minardi szereplése. Jean Todt azonban a tervek szerint csak pénteken érkezik meg Melbourne-be.

Stoddart úgy tudja, hogy a nemzetközi szövetség (FIA) illetékesei elvileg rábólintanak a csapat szereplésére, de akár egyetlen csapat - jelen esetben a Ferrari - tiltakozása, óvása is elegendő lehet az engedély megadásának elutasítására.

"Remélem, hogy erre nem kerül sor. De elképzelhető, hogy a kérdés csak közvetlenül a szombati időmérő edzés előtt dől el" - jegyezte meg Stoddart.