Rendőrök fújták le a Fradi hokiedzését

MTI
2005.03.08. 10:56
Minden érintett hazatérhetett, miután egy vitatott edzésidő miatt botrány tört ki a káposztásmegyeri Astra Zeneca Csarnokban hétfőn este. A korábbi hírekkel ellentétben a rendőrség azonban senkit sem állított elő, így Ancsin Lászlót, a Ferencváros jégkorongcsapatának játékostrénerét sem.

A hokisok tizenkilenc órakor jelentek a létesítmény jegén a meghirdetett gyakorlásra, csakhogy az aréna volt tulajdonosa korábban egy másik együttesnek is eladta az edzésidőt. A pályán szintén megjelenő amatőrcsapat és a Fradi játékosai között szóváltás tört ki, majd az amatőrök kihívták a rendőrséget is.

Mint Kassai György, az FTC képviselője az MTI-nek elmondta, a kiérkező rendőrök az öltözőben felvették az adatokat, és egyikük jegyzőkönyvbe vetette, hogy egy játékos megütötte őt. Az ügy lezártáig a ferencvárosiak a Kisstadionban tartják meg gyakorlásaikat.

Az incidens hátterében az áll, hogy az aréna jelenleg tulajdonosváltáson megy keresztül, és a régi birtokos hétfőn délben felmondta az FTC-vel kötött szerződését. Erre azért került sor, mert ő új jegyeket akart kibocsátani a február 22-én havazás miatt elmaradt FTC-Újpest mérkőzés újrajátszására, míg a IX. kerületi klub az eredetileg 500 forintos belépők árát be akarta számítani az újakba.

Az új tulajdonos ugyanakkor délután arról értesítette a Ferencvárost, hogy a szerződés él, így a hokisok jöhetnek edzeni.