NHL: Gretzky nem riadna vissza sztrájktörők alkalmazásától

MTI
2005.03.09. 11:21
Nem riadna vissza sztrájktörő játékosok alkalmazásától Wayne Gretzky, minden idők legjobb jégkorongosa, a Phoenix Coyotes csapatának résztulajdonosa, csak hogy októberben beindulhasson a jelenleg bérvita miatt szünetelő észak-amerikai profiliga (NHL) új idénye.

"Remélem, erre nem kerül sor. A klubvezetők és a hokisok képviselői ezen a héten is tárgyalnak, s bízom a megállapodásban. Ha viszont nyár közepéig nem lesz egyezség, akkor el kell gondolkodni azon, kikkel lehetne pótolni korábbi játékosainkat" - mondta Gretzky.

A sztrájktörők foglalkoztatásának ötletét egyébként az NHL első számú vezetője, Gary Bettman jelentette be március elsején, miután két héttel korábban törölték a 2004/05-ös szezont.

A klubtulajdonosok arra hivatkoznak, hogy tíz év alatt 1,8 milliárd dolláros veszteséget halmoztak fel, s ezért szeretnék maximálni az egy csapatra vonatkozó összfizetést. A játékosok viszont ezt sokáig ellenezték, majd amikor elfogadták a bérplafon-rendszer bevezetését, az összegben nem sikerült megállapodni.