Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Döntős a női vízilabda-válogatott

MTI
2005.03.12. 14:44
Az első helyért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott a madridi világbajnoki selejtezőn, miután Faragó Tamásnak a vb-részvételt már a csoportgyőzelemmel kiharcoló csapata a szombati elődöntőben 9-8-ra verte a házigazda Spanyolország nemzeti együttesét.

A várakozásnak megfelelő nagy csatában tudta csak legyűrni a júliusi montreali világbajnokságra már egyformán kijutott riválisok harcában a magyar gárda a vendéglátók legjobbjait, a hazaiak már 5-3-ra is vezettek az elején. Aztán Stieber Mercedesék sorozatban lőtt gólokkal 8-5-re fordítottak, de még a spanyoloknak is volt válaszuk. Olyannyira, hogy 8-8-nál utol is érték a vendégeket, de a győztes gólt a magyar válogatott érte el.

A sikert nemcsak értékesnek ítélte Faragó Tamás szövetségi kapitány, hanem azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a közös hullámhossz, az egységes csapatmunka, a kiváló védekezés diadala is volt ez a győzelem.

A magyar együttes vasárnap 13:30-kor száll vízbe a kvalifikációs torna első helyéért a másik elődöntő, a később sorra kerülő holland-német mérkőzés győztesével.

eredmény: női vb-selejtező, elődöntő: Magyarország-Spanyolország 9-8

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft