Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Rob Niedermayernek véget ért a magyar hokikaland

MTI
2005.03.16. 16:04
Nem léphet pályára a szerdán 20 órakor kezdődő Újpest elleni jégkorong ob I-es bronzmérkőzés negyedik találkozóján Rob Niedermayer, a Ferencváros kanadai sztárja, mivel a magyar szövetség (MJSZ) elnökségének nincs hatásköre az ügyben eljárni, s így felmentést sem adhat a csatárnak járó eltiltás alól.

Az NHL-es világbajnok a három győzelemig tartó párharc második és harmadik összecsapásán is végleges fegyelmi kiállítást kapott, ezért egy találkozóra automatikusan eltiltották. A 2-1-es hátrányban lévő Ferencváros előbb a versenybizottsághoz, majd elutasítás után az elnökséghez fellebbezett.

A nemzetközi szövetség szabályzata azt írja elő: ha egy játékos két végleges fegyelmi kiállítást kap, egy találkozót köteles kihagyni, ezért aztán nem lehetett ítélkezni a felmentésről.

A zöld-fehérek egyébként arra hivatkoznak, hogy a második végleges fegyelmi kiállításnál a játékvezető tévedett, mert az újpesti Tolnai sérülését nem a kanadai hokis, hanem saját maga okozta egy kemény, palánk melletti ütközésnél.

Furcsa módon Niedermayer jobban járt volna, ha vasárnap nem végleges fegyelmit, hanem a szigorúbbnak számító végleges kiállítást kapja, ugyanis ekkor azonnal bevonják a játékengedélyét, és a fegyelmi bizottság megállapíthatta volna a televíziós felvételekről, hogy például a bíró tévedett, és engedélyezhette volna a csatár számára a szereplést.

Niedermayernek így jár az egy mérkőzésre szóló automatikus eltiltás, ezért ha az Újpest este nyer a Kisstadionban, akkor vége a kanadai klasszis magyarországi pályafutásának, lévén befejeződik a párharc.