Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Pénteken hokibajnok lehet a Dunaújváros

MTI
2005.03.18. 09:24
A címvédő Alba Volán-FeVita hihetetlen izgalmak közepette büntetőkkel legyőzte a vendég Dunaújváros-Invitelt a jégkorong ob I Borsodi Liga döntősorozatának 5. mérkőzésén, és így 3-2-re szépített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A döntő hatodik mérkőzését pénteken hat órakor rendezik Dunaújvárosban, ezen a DAC megszerezgeti döntőbeli negyedik győzelmét és ezzel a bajnoki címet.

Az első öt percben a Dunaújváros veszélyeztetett, majd beindult a győzelmi kényszerben lévő Alba Volán. A tizenkettedik percben Palkovics Krisztián villant, miután egy kipattanót higgadt cselt követően a jobb sarokba vágott (1-0). A Volán 96:11 perc után volt eredményes ismét a bajnoki döntőben. A második harmad elején nagy védelmi hiba után Gröschl Tamás a kiszolgáltatott Szuper Levente mellett a félig üres kapuba csúsztatott (2-0). A gólszerző nem sokáig örülhetett, mert úgy szabálytalankodott Erdősivel szemben, hogy közben ő maga szenvedett súlyos sérülést, eltörött a jobb sípcsontja, így vélhetően az áprilisi, debreceni divízió I-es világbajnokságon sem szerepelhet. Később Palkovics növelhette volna a különbséget, de kapáslövése a vason csattant.

A szlovén bíró változatlanul rengeteg kiállítást ítélt, és éppen a vendégek létszámfölénye alatt született meg a szépítő találat közvetlenül a szünet előtt. Vas szép keresztpasszát a döntő és az alapszakasz pontkirálya, Ladányi Balázs egyből a kapuba vágta (2-1). A harmadik játékrész egyértelműen a Dunaújváros mezőnyfölényében telt, és a hajrában Horváth A. bődületes erejű, emberelőnyben leadott lövése azt jelentette, hogy hosszabbítás következik.

Az ötperces ráadásban nem esett találat, így következtek a büntetők. Holéczy és Kovac az elején belőtte, majd a következő három sorozatban érintetlennek maradtak a hálók. Az ötödik körben Kovács Cs. és Peterdi betalált, jött a ráadás, amelyben Kovac hibázott, Palkovics pedig nem.

Ezzel életben maradt az Alba Volán reménye. Egyébként 1999 óta, amikor is a magyar bajnokságban is bevezették a négy sikerig tartó sorozatokat, még egyetlen csapat sem fordított 3-1-es hátrányból.

Döntő, 5. mérkőzés: Alba Volán-FeVita - Dunaújváros-Invitel 2-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0), büntetőkkel: 3-2
Gólszerzők: Palkovics (12.), Gröschl (24.), illetve Ladányi (39.), Horváth A. (58.)
Büntetők: Holéczy, Kovács Cs., Palkovics, illetve Kovac, Peterdi