A görög atlétafőnök szerint vége a felmentett atléták pályafutásának

MTI
2005.03.23. 12:57
A Görög Atlétikai Szövetség elnöke, Vassziliosz Szevasztisz szerint a pénteki felmentő ítélet ellenére a doppinggyanúba keveredett Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu már nem tér vissza.

"Helyrehozhatatlan károkat szenvedett a hírnevük, s ezzel együtt a reklámértékük is súlyosan sérült. Most már az sem számít, ha a CAS elítéli őket, s módosítják a múlt heti döntést" - mondta Szevasztisz.

A 2000-es olimpián 200-on aranyérmes Kenteriszt és a 100-on második Tanut a görög szövetség által felkért bizottság felmentette a doppingvádak alól. Az öttagú független testület felállítását a nemzetközi szövetség (IAAF) kérte, miután decemberben felfüggesztette az atléták versenyzési jogát, mert bizonyítottnak látta, hogy Kenterisz és Tanu tavaly három doppingellenőrzésen - az athéni olimpia előtt, valamint Chicagóban és Tel-Avivban - szándékosan mulasztotta el a vizsgálatot.

A pénteki döntés után most az IAAF-en a sor, illetve a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) jelezte, kész a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulni az ügyben.