Kiütéses győzelem Szlovákia ellen

MTI
2005.03.24. 08:34
A magyar női kézilabda-válogatott barátságos mérkőzésen kiütéses győzelmet aratott Szlovákia ellen Győrben.

Már az elején bebizonyosodott, a két csapat nincs azonos súlycsoportban. A hazaiak tetszés szerint érték el góljaikat, emberelőnyben és -hátrányban is nőtt a különbség. A szlovákok a hatodik percben, 5-0 után szerezték első góljukat, az előny a 20. percben lett kétszámjegyű (15-5).

Németh András szövetségi kapitány látva, hogy Pálingernek alig lehet gólt lőni, az egyik kivédett büntető után lecserélte a világklasszis kapust. Ám a helyére állt Sugár is remekelt.

A második félidőben mindenki játéklehetőséget kapott, a változó összeállítás azonban az eredményesség kárára ment. Később a rutinos Balogh ugyan lendületet adott - amikor hozzá került a labda, nem hibázott -, ám a folytatásban alábbhagyott az iram, és felváltva estek a gólok.

Németh András 28-16-nál időt kért, tanácsait megfogadták a játékosok, és a hátralévő szakaszban megint sziporkáztak, a kapuban az újonc Herr Orsolyával. A technikailag képzetlenebb vendégek olykor - igaz, nem szándékosan - annyit szabálytalankodtak, hogy hármas (!) emberhátrányban voltak a pályán.

A másfél hónapja kinevezett szakvezető négy mérkőzés után továbbra is remek mérleggel rendelkezik: három győzelemmel és egy döntetlennel.

Eredmény:
Magyarország-Szlovákia 41-19 (21-8)
a magyar góldobók: Ferling 8, Balogh 7, Vérten, Kindl 6-6, Szűcs 5, Gaál 3, Mehlmann, Hornyák, Kenyeres 2-2
legjobb szlovák góldobó: Tóthová 8