Újabb négy évre Baráth Etele a kajakosok elnöke

MTI
2005.03.25. 15:55
A Magyar Kajak-kenu Szövetség pénteki tisztújító közgyűlésén újabb négy évre - a sportágat 1995 végétől irányító - Baráth Etelét választották elnöknek. Az eseményen részt vett Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke is.

A vezetőségben két változás történt, Horváth Péter helyett Séra Miklós lett a sportágépítési alelnök, gazdasági alelnökként pedig Farkas Zoltán tevékenykedik a jövőben Csonka Gábor helyett. Az általános alelnök Kadler Gusztáv, a szakmai alelnök Vaskuti István maradt.

A régiókat a vezetésben egy-egy elnökségi tag képviseli, és öt, feladat-meghatározás nélküli elnökségi tagot is választott a közgyűlés.

Schmidt Gábor főtitkár a 2004-es beszámoló során kiemelte, 15 százalékkal nőtt a versenyzői létszám és a szövetség 17 milliós plusszal zárta a tavalyi évet. Az idei esztendő költségvetését illetően elmondta, hogy a kevesebb állami támogatást a szponzori bevételekkel pótolják. A büdzsé összeállítása során a szakmai szempontok voltak az elsődlegesek, hogy a válogatottak minden világversenyen minél nagyobb számban tudjanak részt venni.

Elhangzott, hogy az idei szegedi ifjúsági világbajnokságra már 50 ország jelezte indulási szándékát.