A jövő szezontól Mocsai Lajos irányítja a Vasas női kéziseit

Index
2005.04.05. 11:11
Az elmúlt héten dőlt el, hogy Mocsai Lajos, a magyar női kézilabda-válogatottal korábban Európa-bajnoki címet, valamint világ-, és olimpiai második helyezést elért szakember a német Gummersbach férfi csapatánál vállalt munkát. Az edző a három hónapos szerződése lejárta után azonban hazatér és két éven keresztül az UNIQA-Vasas női együttesét irányítja majd - erről állapodott meg a korábbi tárgyalások lezárásaként Mocsai és Markovits László klubelnök.

A kiváló szakember újbóli szerepvállalásával a korábbi közös sikerek színhelyére tér vissza, hiszen a Vasassal 1982-ben magyar bajnoki címet és BEK-győzelmet ért el.

A jelenlegi vezetőedző, Köstner Vilmos szerződése a 2004-2005-ös szezon végén lejár, amelyet a felek közös megegyezéssel nem kívántak meghosszabbítani.

Az angyalföldi klubnál egyébként is nagy terveket szőnek, hiszen a klubvezetőség már korábban megállapodott hét játékossal a jövő évre vonatkozóan, ezen túl pedig az új vezetőedzővel egyeztetve és az ő javaslatára kerülnek szerződtetésre a további játékosok. A cél a következő években a bajnokságban folyamatosan előrelépni és a hagyományokhoz híven a legjobbak közé kerülni.