Júniusban térne vissza Mike Tyson

MTI
2005.04.12. 12:19
A tervek szerint június 11-én tér vissza a kötelek közé Mike Tyson korábbi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a botrányairól is elhíresült sztár az ír születésű Kevin McBride-dal találkozik a washingtoni MCI Centerben.

A 38 éves amerikai bokszoló és képviselője, Marty Wann várhatóan a napokban sajtótájékoztatón jelenti be hivatalosan is az ütközetet.

Tyson utoljára 2004. július 30-án mérkőzött, akkor a negyedik menetben kiütéses vereséget szenvedett a brit Danny Williamstől. Mentségére szolgáljon: az első menetben olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy később meg is kellett műteni.

A profi boksz fenegyereke minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka lett, amikor húsz évesen, 1986-ban legyőzte Trevor Berbicket. Profi pályafutása során 50-szer nyert (44-szer K.O.-val) és ötször kikapott. Lassan eljár felette az idő, amit az is bizonyít, hogy utóbbi három csatájából kettőt is elveszített.

Riválisa, a 31 esztendős McBride utoljára március 18-án lépett kötelek közé, s nyert Kevin Montiy ellen. A hivatásosok táborában 32-szer diadalmaskodott (27 K.O.), négyszer kikapott, és volt egy döntetlenje is.