Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

A magyar női teniszválogatott kikapott Bulgáriától

MTI
2005.04.22. 09:57
A magyar női teniszválogatott vereséget szenvedett Bulgáriától a Fed Kupa Euro-afrikai-zóna I. csoportjának második mérkőzésén a törökországi Antalyában.

Juhász Gábor szövetségi kapitány Szávay Ágnest szerepeltette az első helyen, aki 1 óra 20 perc alatt, nagy küzdelemben kapott ki Szeszil Karatantcsevától. A második szettben Szávay 2:0-ra vezetett, ám ellenfele négy játékot nyert zsinórban, majd a mérkőzést is hozta.

A világranglistán 152. Gubacsi Zsófia remekült kezdett a játékos-kapitány Magdalena Maleeva (30. a világranglistán) ellen, 5:2-es előnyhöz jutott és háromszor is adogathatott a szettért, ám nem tudott élni a lehetőségeivel, s végül a rövidítésben vesztett. A folytatásban Maleeva nagy fölénybe került, s végül 1 óra 23 perc alatt nyert.

A már tét nélküli párosban a Szávay, Németh Virág kettős szép sikert ért el, miután két játszmában legyőzte a Maleeva, Karatantcseva duót.

Eredmény, A-csoport:
Bulgária-Magyarország 2-1
Karatantcseva-Szávay Ágnes 6:4, 6:3
Maleeva-Gubacsi Zsófia 7:6 (7-4), 6:2
Maleeva, Karatantcseva-Németh Virág, Szávay 3:6, 1:6

A csoport másik mérkőzésén: Dél-afrikai Köztársaság - Észtország 3-0 p> Juhász Gábor csapata az első fordulóban, szerdán 3-0-ra nyert Észtország ellen, míg a bolgárok ugyanilyen arányban múlták felül a dél-afrikai együttest.

A pénteki program:
Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság

Bulgária-Észtország

A válogatottak négy négyes csoportban játszanak szerdától péntekig, majd a győztesek szombati párharcában dől el, mely két válogatott küzdhet júliusban a Világcsoportba jutásért.