Hat év után újra Magyarországon az amerikai ökölvívó-válogatott

MTI
2005.05.03. 14:35
Szinte pontosan hat év után látogat ismét Magyarországra az amerikai amatőr ökölvívó-válogatott, amely pénteken és vasárnap mérkőzik meg a magyar csapattal.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, előbb Székesfehérváron 19 órától, majd Kecskeméten 16 órától kezdődik az összecsapás, s várhatóan tíz súlycsoportban mérik össze erejüket az öklözők.

Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke hangsúlyozta, az amerikaiak vendégszereplésének fontosságát jelzi, hogy Magyarország hosszú idő után az első európai ország, ahová ellátogat a tengerentúli csapat - amelynek erősségét jól jelzi, hogy öt országos bajnokkal érkezik.

Balzsay Károly, a hazai együttes szövetségi kapitánya jelezte, pénteken a jelenlegi legjobb magyar válogatottat küldi szorítóba, míg vasárnap az első meccsek tapasztalatainak elemzése után több változtatás is várható. A szakvezető továbbá elmondta, a legnehezebbek, a szupernehézsúlyúak (+91 kg) között nincs megfelelő tudású versenyzője, ezért ebben a kategóriában nem rendeznek meccset, de elképzelhető, hogy 51 kg is "lyukas lesz", mert az amerikaiak bokszolója megsérült.

A szakember - Csötönyihez hasonlóan - esélylatolgatásra nem igazán vállalkozott, de annyit elárult, hogy bízik a győzelemben, különösképpen azért, mert az idei eddigi két válogatott találkozón, Németországban és Horvátországban is jól öklöztek tanítványai és csak szoros mérkőzésen maradtak alul, most azonban a hazai környezet mindenképpen jótékony hatással lehet a teljesítményekre.