Megkezdi a vb-felkészülést a vízilabda-válogatott

MTI
2005.05.06. 10:38
Szerdán kezdi meg közvetlen felkészülését a júliusi montreali világbajnokságra az olimpiai aranyérmes, vb-címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott.

A csütörtök esti elnökségi ülésen jóváhagyott program szerint Kemény Dénes csapata a margitszigeti egy hét után Balatonfűzfőn tölt el közösen újabb egy hetet, majd május 30-án válik teljessé a keret, hiszen ekkor csatlakozik a többiekhez az Olaszországban légióskodó Kásás Tamás és Madaras Norbert, továbbá a Honvéd pólósai, miután utóbbiak ekkorra túl lesznek az idei legfőbb klubkötelezettségükön, az Euroliga május 20-21-i, nápolyi négyes döntőjén.

Az elnökségi ülésen szó volt a következő bajnoki kiírásról is. A testület úgy határozott, hogy a 2005/2006-os idényben a harmadik helyről ne két meccs döntsön, mint idén, hanem az egyik fél második győzelméig tartson a bronzéremért zajló párharc. Változik az 5-8. és a 9-12. helyekért zajló, ez évben négycsapatos kört érintő rájátszásos szisztéma is. Szemben a legutóbbi lebonyolítással az új szezonban az alapszakaszt követően csak páros helyosztók lesznek az 5., a 7., a 9. és a 11. pozícióért is.