Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Fair play-díjakat osztott a MOB

MTI
2005.05.06. 14:10
Sebestyén Júlia, Szilágyi György, Novotny Zoltán és az FTC futballszakosztálya érdemelte ki a MOB fair play bizottságának 2004-es főbb díjait, amelyeket pénteken adtak át ünnepélyesen a Művészetek Palotájában.

Életmű kategóriában Szilágyi György, az MLSZ tiszteletbeli elnöke, a hazai fairplay-mozgalom évtizedek óta nemzetközileg is jeles képviselője lett Trófea-díjas.

Fair Play cselekedet kategóriában Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó végzett az élen annak nyomán, hogy a legutóbbi moszkvai világbajnokságot betegen versenyezte végig csak azért, hogy Magyarország két kvótát szerezzen a 2006-os téli olimpiára.

A Fair Play népszerűsítése kategória Trófea-díjasa Novotny Zoltán lett. A laudáció szerint "a Magyar Rádió méltán népszerű, nagy felkészültségű sportriportere, ellentétben a szokásos gyakorlattal, a sportban megjelenő tisztességes küzdelmet, erkölcsös magatartást helyezte előtérbe munkája során".

A Fair Play különdíjat az FTC labdarúgó-szakosztálya érdemelte ki a rasszizmus- és erőszakellenes kampányáért. A legnépszerűbb magyar futballcsapat híveinek kemény magja gyakran nézőtéri rendzavarással, sokszor rasszista megnyilvánulással lép fel a mérkőzések során, a szakosztály ezért is határozta el, hogy felhívja szurkolóit: a fair play érdekében a rasszista magatartással hagyjanak fel.

A további kitüntetettek:
Életmű-kategória, diploma: Székffy Géza (kajak-kenu, edző)
Fair Play cselekedet, trófea: Szalai Gergő (triatlon), diploma: Pákai Norbert és Jancsó Miklós (tenisz)
Fair Play népszerűsítése, diploma: Egri Olga Judit (testnevelő tanár), Berta András (testnevelő tanár)