Kanada döntőbe jutott a hoki vb-n

MTI
2005.05.14. 20:03
A tengerentúli gárda alaposan belekezdett, de ehhez kellettek az orosz védők is. Még csak másfél perce zajlott az elődöntő, amikor a hátvéd Redden lövése kipattant Szokolov kapusról, majd az ismétlést már nem hibázta el a kanadai klasszis, noha hárman is körbevették. Ezt követően Souray, majd egy kettős emberelőny után Heatley növelte a kanadaiak előnyét.

Ezt követően kimaradt egy orosz emberelőny, és egy fantasztikus ellentámadás végén nőtt a különbség. Az egész vb-n szenzációs formában játszó Thornton remek ütemben passzolt a támadást kísérő védő, Souray elé, aki kapásból volt eredményes. Ez volt a kanadaiak negyedik kísérlete és második gólja. A kanadaiak aztán kettős emberelőnyben továbbnövelték előnyüket, Heatley közelről vette be a magára hagyott Szokolov kapuját.

A második harmad is kanadai góllal indult, és ekkor úgy tűnt, eldőlt a meccs. Az oroszopk azonban nem adták fel, minden mindegy alapon elkezdtek támadni. Még ebben a harmadban Jasin előbb gólpasszt adott, majd maga is betalált, így nyíltá tette az összecsapást a záróharmadra.

Ebben azonban már csak egy gólt szereztek az oroszok - noha majd felborult a pálya - így a kanadaiak jó első harmaduknak és a parádézó Brodeur kapusnak köszönhetően bejutottak a döntőbe.

Kanada-Oroszország 4-3 (3-0, 1-2 , 0-1 )
gól: Redden (2.), Souray (6.), Heatley (11.), Jovanovski (22.), illetve Szemin (35.), Jasin (40.), Ovecskin (47.)