Madaras Norbert még három évig Olaszországban pólózik

MTI
2005.05.24. 15:23
Az olimpiai bajnok Madaras Norbert további három évig az olasz Pro Recco vízilabdacsapat játékosa marad. Az erről szóló új szerződést kedden írta alá a kiváló balkezes pólós az itáliai klub vezetőivel.

"A megállapodás lehetővé teszi számomra, hogy akár az első, akár a második év leteltével elhagyjam a klubot, amennyiben nem olaszországi egyesület akar szerződtetni" - írta internetes honlapján Madaras, aki tavaly nyár óta a Pro Recco játékosa.

Akkor két évre szóló szerződést kötött azzal, hogy az első év lejártakor Itálián kívüli klubba távozhat. "A csapatba beilleszkedtem, a Recco mind a bajnokságban, mind pedig az Euroligában bronzérmet szerzett" - indokolta maradását a tavaly Athénban Kemény Dénes válogatottjának tagjaként ötkarikás aranyérmet szerzett Madaras, aki a Vasastól igazolt Olaszországba.

"Az első év lejártához közeledve a klub vezetői jelezték, hogy szívesen kötnének velem új szerződést, amely hosszabb távra szól, s mindkettőnk számára biztos tervezhetőséget jelent. Közben Magyarországról is több olyan csapat megkeresett, amelyekhez érzelmi szálak fűznek. Valamennyi ajánlatot mérlegelve, sportpályafutásom szempontjait figyelembe véve úgy döntöttem, hogy új megállapodást írok alá a Pro Recco klubbal. Ez a szerződés 2008 nyaráig szól, de ragaszkodtam ahhoz, hogy tartalmazza az eddigi záradékot, vagyis minden eltelt év fordulójakor módomban áll felbontani, és más csapathoz igazolni, amennyiben ez az egyesület nem olasz klub" - olvasható Madaras internetes oldalán.