Sára, Márió
2 °C
6 °C

Räikkönen mesterhármasra készül Németországban

MTI
2005.05.26. 16:11
Az elmúlt hetek első számú sikerembere, Kimi Räikkönen folytatni akarja jó sorozatát az 56. Forma-1-es világbajnokság Európai Nagydíján is.

"Nagyon várom a futamot, hiszen a Monacói Nagydíjon is nagyszerűen szerepeltem. Remek az autónk, az MP4-20, remélem, hogy most sem hagy cserben" - mondta a McLaren-Mercedes finn klasszisa, az elmúlt két verseny nyertese.

Räikkönen hozzátette: a nürburgringi pálya jó tapadással rendelkezik, ezért könnyebb feladatot jelent a megfelelő beállítás megtalálása.

"A vonalvezetés is változatos, teljesen eltér Monacótól. Természetesen sokkal gyorsabban haladhatunk, bár a Nürburgring azért nem tartozik a Forma-1 leglendületesebb pályái közé. Röviden: élvezetes pálya vár ránk. Bízom abban, hogy kiváló eredménnyel köszönhetem majd a szurkolókat a Mercedes hazai futamán" - jelentette ki a pontversenyben éllovas Fernando Alonso első számú vetélytársa.

Räikkönen tavaly a második helyen haladt, amikor motorhiba miatt a 10. körben feladta az Európai Nagydíjat. Tavalyelőtt a 26. körig vezetett, amikor a Mercedes megadta magát, vagyis újra az erőforrás következtében maradt el a kiemelkedő siker.