József, Bánk
-7 °C
0 °C

A háromszoros olimpiai bajnok úszó nem indul a montreali vb-n

MTI
2005.05.27. 12:55
Sérvműtétje miatt nem állhat rajthoz a júliusi kanadai világbajnokságon a hollandok háromszoros olimpiai bajnok gyorsúszója, Pieter van den Hoogenband.

Ezt az Algemeen Dagblad című napilapban maga a versenyző tette közzé, aki orvosai tanácsára döntött a távolmaradás mellett.

"Azt mondták, túl nagy kockázatot vállalnék a vb-szerepléssel. Üzenetük világos" - nyilatkozott az újságnak van den Hoogenband, aki operációját követően már újrakezdte az edzéseket, igaz, a korábbiakhoz képest jóval visszafogottabb munkát végez, hiszen naponta legfeljebb négy kilométert úszik, s azt sem teljes erőbedobással.

A 27 éves sprintert - aki világcsúcsokkal nyert 100 és 200 méteren is a 2000-es sydneyi nyári játékokon, majd a rövidebbik távon megvédte olimpiai bajnoki címét 2004-ben, Athénban - tavaly az év sportemberének választották Hollandiában. Most új nagy célként a 2008-as pekingi ötkarikás játékokat jelölte meg, ahol negyedik aranyérmét szeretné begyűjteni úgy, hogy a klasszikus számnak tekintett 100 méteres gyorsúszásban megszakítás nélkül harmadszor is diadalmaskodik, ami a férfiaknál eleddig még senkinek sem sikerült.