Elégedett a vb előtt az úszók kapitánya

MTI
2005.05.28. 20:40
Az eddigi egyik legsikeresebb edzőtáborozáson vannak túl Cseh László és válogatott társai a szövetségi kapitány értékelése szerint. A szombaton zárult balatonfűzfői két hét tapasztalatait összegezve Kiss László elégedetten nyilatkozott az MTI-nek, hozzátéve, hogy ugyanakkor nagyon sajnálja Risztov Éva kiesését.

"A világbajnoki felkészülés szempontjából különösen rossz időben hagyott ki három hetet Éva betegsége, majd agyrázkódása miatt. Halvány remény azért még van, hogy összekapja magát a vb-re, hiszen a szintet már korábban teljesítette, de több kiesés nincs, már egy félnap sem fér bele, innentől kezdve mindent mást elfelejtve csak az úszással foglalkozhat" - mondta az edzőtábor egyik nagy hiányzójáról, a Kőbánya SC rövidpályás Európa-bajnokáról, nagymedencés vb-és Eb-érmeséről a kapitány.

Az Amerikából a múlt hét végén hazatért Kovács Ágnessel egyelőre nem találkozott személyesen, az olimpiai bajnoknő a táborozáson értelemszerűen még nem vehetett részt, de komolyan készül, s a hétvégén már versenykörülmények között tesztelheti magát. A mellúszás mellett újabban a 200 méteres vegyesúszásban jeleskedő klasszis csütörtökön utazik el Cseh László, a 400 méteres vegyesúszás athéni olimpiai bronzérmese és a fiatal Rudolf Roland társaságában a négy versenyből álló körút első állomására, Barcelonába.

Kiss László jó hírrel szolgált a 200 méteres férfi mellúszás tavalyi ötkarikás ezüstérmeséről, Gyurta Dánielről. A Jövő SC-II. kerület kiválósága a kapitány szerint az átmeneti gyengébb produkciók után immár teljesen rendben van, ahogy a szakember fogalmazott: "technikailag is kisimult, a tavalyinál jobb edzésidőket ér el, úgyhogy megnyugtató a formája a júliusi montreali vb előtt".