Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kovács Péter norvég csapata indulhat az UEFA-ban

MTI
2005.06.01. 13:00
Az Európai Labdarúgó Szövetség fair-play tabelláján első Norvégia képviseletében a magyar válogatott csatár, Kovács Péter csapata, a Viking Stavanger is indulhat az UEFA Kupa 2005-2006-os kiírásában.

Magyarország a 34. lett a 2004-2005-ös idény sportszerűségi versenyében.

Az FK ötödik lett hazája fair-play rangsorában, de az előtte végzett csapatok már más módon kiharcolták az európai szereplés jogát. A Rosenborg a Bajnokok Ligájában, míg az SK Brann, a Tromsö és a Valerenga az UEFA Kupában indul, ezért kapott jogot a Viking.

A fair-play tabella alapján még két helyet oszt ki az európai szövetség. Az angliai női Európa-bajnokság vasárnap esti manchesteri találkozójának szünetében dől el, hogy a svéd (Hammarby), az észt (Tulevik Viljandi), a német (FSV Mainz), az angol (Tottenham Hotspur), a svájci (Young Boys) vagy egy dán csapat örülhet. Utóbbi ország szövetsége a június 19-i szezonzáró után döntene a lehetséges indulóról, feltéve, ha a hétvégén szerencséje lesz. A Viking Stavanger és a másik két együttes is az UEFA Kupa selejtezőjének első fordulójában lesz érdekelt.

Az UEFA sportszerűségi versenyében a csapatok pozitív játékát, az ellenfél és a játékvezető iránti tiszteletet, a közönség és a csapat tisztviselőinek viselkedését és a gárda fegyelmezettségét értékelik.