Egy győzelemre a kosárlabda-bajnokság megnyerésétől a Paks

MTI
2005.06.08. 20:52
Az Atomerőmű SE 2-1-es vezetéshez jutott a férfi kosárlabda NB I három sikerig tartó döntőjében, miután a harmadik mérkőzésen legyőzte a vendég Debrecent.

Nem a legjobb előjelekkel vágott neki az Atomerőmű a harmadik felvonásnak, hiszen az előző két mérkőzésen huszonnégy, illetve húsz pontot szóró Chris Monroe sérülés miatt nem vállalta a játékot. Valóságos pontesővel indult a meccs, hazai részről Czigler és a nyitónegyedben 11 pontig jutó Sitku, míg a túloldalon a kirobbanó formába lendülő Horvat remekelt, ráadásul a veterán Bukva center létére triplával mutatkozott be. A folytatás a gyors támadásokkal operáló házigazdák csakhamar hatpontos előnyre tettek szert, de az első tíz perc gyilkos tempója elrontott dobásokban és figyelmetlen passzokban mutatkozott meg. A félidőben 39-35 volt az állás.

A nagyszünet után Sitku - a mezőny legjobbja - bevágott még három hármast, Horváth Imre vezetőedző pedig cserékkel és időkéréssel akarta felrázni a szemlátomást gödörbe került Vadkakasokat. Igyekezete ellenére eldőlni látszott a találkozó, hiszen Toya és a többiek rendre betliztek a palánkok alatt, távolról pedig meg sem kísérelték a pontszerzést. A záró játékrészben a mindent beleadó hajdúságiak csak 11 pontra tudták megközelíteni a különbséget higgadtan őrző piros-fehéreket.

"Nagyon egységesen játszottunk, nem látszott meg rajtunk Monroe hiánya. Sitku és Smith átlagon felül teljesített, holnapután pedig a bajnoki címért utazunk Debrecenbe" - értékelt Zsoldos András, az Atomerőmű vezetőedzője.

"Eszetlen támadójátékunknak köszönhetjük ezt a kudarcot, ráadásul védekezésben sem tudtuk megvalósítani a megbeszélteket, és rengeteg triplát kaptunk. Otthon ki kell harcolnunk az ötödik meccset, ahol már bármi megtörténhet" - mondta a lefújás után a debrecenieket irányító Horváth Imre.

Atomerőmű SE-Debreceni Vadkakasok 71-58 (19-19, 20-16, 21-9, 11-14)
Paks, 1000 néző
Pontszerzők: Sitku 25, Smith 21, Kiss 10, Czigler 8, Mészáros 3, Melicie 2, Ridl 2, illetve Horvat 13, Thomson 10, Szendrei 9, Lee 8, Bukva 8, Trummer 7, Toya 3
Az állás: 2-1 az Atomerőmű javára, a 4. mérkőzésre pénteken 18 órakor kerül sor Debrecenben.