Tyson tízenhét kilóval könnyebb riválisánál

MTI
2005.06.10. 10:41
Mike Tyson, a csaknem egy év után visszatérő korábbi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok 105, míg szombati ellenfele, az ír Kevin McBride 122 kg-mal mérlegelt magyar idő szerint csütörtök hajnalban.

Ez azt jelenti, hogy a 38 éves, börtönviselt amerikai csillag testsúlyát tekintve élete legnehezebb riválisával találkozik a washingtoni MCI Center ringjében. Ugyanakkor elemzők szerint a 1,98 m magas ír óriás nem okozhat nagy gondot Tysonnak, aki számára minden adott a sikeres visszatéréshez.

Az 56. profi összecsapására készülő botrányhőst valószínűleg kicsit nyomaszthatta tömegbéli és magassági (18 cm) hátránya, s talán ezzel magyarázható, hogy - ha már utóbbit nem ellensúlyozhatja - önmagához képest nehezebb a megszokottnál. Ez óvatosságra adhat okot az érte szorítók körében, hiszen korábban csupán háromszor kezdett meccset mostani súlyánál többel, s akkor két alkalommal is - 2002-ben Lennox Lewis ellen és legutóbb Danny Williamsszel szemben - vereség lett a vége.

A nagyszabású gálára persze valószínűleg minden néző abban a reményben látogat ki, hogy Tyson újabb, 51. diadalának lesz a szemtanúja. Az ex-világbajnoknak a szervezők adatai szerint még mindig hatalmas a vonzereje, hiszen csütörtökig több mint 14 ezer jegy kelt el, és szinte biztos, hogy a maradék 3 ezer sem marad a kasszákban.