Ida
5 °C
7 °C

Lázár-testvérek kézlenyomata a Magyar Sportcsillagok Falán

MTI
2005.06.10. 15:11
A fogathajtás két világklasszisa, a Lázár-testvérek, a hatszoros világbajnok Vilmos és az ötszörös vb-aranyérmes Zoltán örökítette meg kézlenyomatát pénteken a Magyar Sportcsillagok Falán.

Az esemény egy korábbi, csapatban együtt elért siker felidézésével indult, majd a két sportolót Szekeres István, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke köszöntötte, végül átnyújtotta nekik az emlékplakettet és a -szobrot.

"Nem számítottunk erre az elismerésre, de hatalmas megtiszteltetésnek tartjuk, hogy ilyen illusztris társaságba kerültünk. Úgy gondoljuk, ez a kitüntetés nemcsak nekünk, hanem az egész lovassportnak szól" - mondta a szeptemberi kettesfogathajtó-világbajnokságra készülő Lázár Vilmos.

Korábban a lovassport képviselői közül csak a négyesfogathajtásban ötszörös világbajnok Bárdos György részesült ebben az elismerésben.

A Lázár-testvérekkel 134-re emelkedett azon világhírű magyar sportolók száma, akik elhelyezték kézlenyomatukat a Hemingway Alapítvány gondozásában létrehozott Magyar Sportcsillagok Falán. A Pizza Hut Étteremben lezajlott tenyerelés után a fogathajtók tenyérlenyomata is a Testnevelési Főiskola aulájába kerül.