Cseh László továbbra is remek formában

MTI
2005.06.11. 19:20
Cseh László újabb győzelemmel gyarapította diadalmenetét az úszók Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi versenysorozatán: a Kőbánya SC klasszisa ezúttal a körút harmadik állomásán, Rómában bizonyult verhetetlennek 200 m vegyesen.

Az itáliai viadal szombati nyitónapján Cseh hatalmas fölénnyel, 1:59.81 perccel nyert egyik kedvenc távján, egyedül ő tudott két percen belülre kerülni, a mögötte második olasz versenyző is csaknem két másodperccel maradt el mögötte. Ráadásul teljesítménye még a Mare Nostrum első, barcelonai versenyén produkált, a római fellépésig a sorozat eddigi abszolút rekordjának számító idejénél (1:59.87) is jobbra sikeredett.

A magyar kiválóság, a 400 m vegyes olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmese, a 100 m hát Európa-bajnoka ez utóbbi távon is elindult a délelőtti selejtezőben, ahonnan a legkiválóbb idővel (56.68 mp) jutott tovább, de a döntőtől - éppen a vegyesfinálé miatt - visszalépett.

Kevésbé ment jól az úszás a nemzetközi vetélkedősorozatba csupán e hét végére, Rómában bekapcsolódó Gyurta Dánielnek. A Jövő SC athéni olimpiai ezüstérmese fő számában, 200 m mellen csak 2:16.97 perc alatt ért célba, ez pedig pusztán a hetedik helyhez volt elegendő a szám döntőjében.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszónő, Kovács Ágnes egyik korábbi sikertávján, 100 méteren próbálkozott szombaton: 1:10.99 perccel szintén hetedikként végzett.

A Gyurtához hasonlatosan a sorozaton szombaton bemutatkozó, s ugyancsak Jövő SC-versenyző tinédzser, Verrasztó Evelyn a negyedik helyet érdemelte ki 200 m háton, miután 2:16.26 perc alatt tudta le a távot az esti római fináléban.