Ágnes
-1 °C
2 °C

Aranyérmes a magyar férfi öttusaváltó az Eb-n

MTI
2005.06.25. 13:45
Aranyérmet szerzett a Balogh Gábor, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású csapat az olaszországi Montepulcianóban zajló öttusa Európa-bajnokság férfi váltóversenyében. A második helyen az orosz, a harmadikon a lengyel trió végzett.

A magyarok a nyolcadik helyet eredményező lövészetet követően fokozatosan zárkóztak fel, első nagy lépésként megnyerték a vívást, majd tartották a pozíciójukat az úszásban, aztán pedig jól lovagoltak, így a zárószámot már az élről kezdték, igaz, csupán négy másodperccel hamarabb, mint a lengyelek, és kilenccel előbb, mint az oroszok. Előbbiek hamar leszakadtak, utóbbiakkal azonban nagy küzdelem bontakozott ki. A magyar csapatban előbb Fülep, majd Kállai futotta le a maga 1500 méterét, majd következett Balogh, akit a táv közben Szabirhuzin megelőzött. A hajrá azonban az olimpiai ezüstérmes, egyéniben kétszeres világelső magyar elképzelése szerint alakult, amennyiben meggyőző magabiztossággal lépett el riválisa mellől.

"Sok pontot elszórtunk a lövészet és a vívás során, de szerencsére az ellenfelek is. Remek fizikai számokkal és jó lovaglással azonban megérdemelten nyertünk" - értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A magyar csapat ezzel megvédte címét. Tavaly Kállai és Fülep mellett a fiatal Marosi Ádám szerepelt.