Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Egy góllal nyert a magyar pólóválogatott a görög ellen

MTI
2005.06.25. 20:40
A férfi vízilabda Világliga budapesti selejtezőjében az olimpiai, világbajnoki és Vl-címvédő magyar válogatott szombaton egy góllal legyőzte a görög csapatot.

Az ausztrálok elleni pénteki fölényes, 13-6-os győzelem után a szombati csata is megnyugtatóan indult, hiszen a csapatkapitány Kásás Tamás, illetve Kiss Gergely révén 2-0-ra elhúzott a gárda.

Annál riasztóbban alakult a folytatás, hiszen a vendégek előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (2-3). Szerencsére először és egyben utoljára is, hiszen 5-5 után beindult a magyar gépezet, és a 2-3 gólos előnyt tartották a házigazdák, mindenekelőtt a végül öt találatig jutó Kiss G. jóvoltából. A 10-7-es, majd 11-8-as állás sem volt azonban elegendő a biztos sikerhez, a megtorpanó magyarokat befogták a remekül finiselő görögök. 11-11-nél, bő fél perccel a vége előtt aztán a válogatott biztos tagjai közé igyekvő Szívós Márton belőtte a nyertes találatot, így a magyar együttes az A betűjelű selejtezőcsoportban öt mérkőzésen aratott öt győzelmével, hibátlan mérleggel áll az élen. A görögöket a múlt héten is egy találattal múlta felül Kemény Dénes csapata.

Vasárnap a budapesti Világliga-selejtező zárómeccsét vívja a Kemény-csapat, riválisa 14:45 órától az orosz válogatott lesz.

Magyarország-Görögország 12-11 (2-2, 4-3, 3-2, 3-4)
a magyar góldobók: Kiss G. 5, Kásás, Steinmetz Á., Varga, Biros, Fodor, Molnár, Szívós 1-1