Esküt tett a Világjátékokra utazó magyar csapat

MTI
2005.07.08. 14:14
Pénteken a Magyar Sport Házában esküt tett a VII. világjátékokon részt vevő magyar csapat: a szöveget Hingyi Beatrix strandkézilabdázó és Juhos Gergely uszonyosúszó segítségével mondták el az utazók.

A seregszemlére július 14. és 24. között Duisburgban kerül sor, a 63 magyar versenyző 12 sportágban - ejtőernyőzésben, erőemelésben, fallabdázásban, íjászatban, karatéban, ritmikus gimnasztikában, sárkányhajózásban, strandkézilabdában, táncban, testépítésben, uszonyos úszásban és vízideszkában - szerepel.

Az ünnepségen Berényi János, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, majd Lamperth Mónika sportot felügyelő belügyminiszter, végül pedig Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke köszöntötte a versenyzőket.

A világjátékok 1981 óta tartó történetének érdekessége, hogy mindig változik a program, ugyanis azt a rendező város adottságaihoz, infrastruktúrájához igazítják. Ennek tulajdonítható, hogy míg legutóbb, a 2001-es viadalon 25, addig ezúttal 40 sportág küzdelmeit bonyolítják le 90 ország 2628 sportolójának részvételével.

A magyar zászlót a korábbi síkvízi kajakos, ezúttal sárkányhajóban érdekelt Hegedűs Róbert viszi majd a megnyitón. A július 24-ig tartó versenyek alatt a www.vilagjatekok.hu internetes honlapról értesülhetnek a szurkolók a mieink szerepléséről.