Négyezer résztvevőt várnak a Velencei-tó átúszására

MTI
2005.07.28. 16:59
Ezúttal is a gárdonyi Sport Beachről indul és a Velence Északi Strandon ér véget a hatodszor megrendezett Velencei-tó-átúszás. A nevezés nyolc órától kezdődik, a rajt kilenckor van, a táv háromezer-kétszáz méter.

Az utóbbi öt évben megnégyszereződött a versenyzők száma. Idén a különösen meleg időre való tekintettel négyezer úszóra számítanak a szervezők. Az indulók között akadnak igazolt úszók, amatőrök és fogyatékosok egyaránt.

A Velencei-tó átúszás az ország legolcsóbb szabadidős sportrendezvénye, hiszen a nevezési díj nem emelkedett az elmúlt öt évben, változatlanul ezer forint, de ha valaki bármely korábban megrendezett Velencei-tó átúszás pólójában érkezik és hoz magával még egy úszót, akkor az ő nevezése ingyenes. Ezzel is növelni szeretnék a résztvevők számát, hisz tavaly ez a módszer már bevált.

Idén is minden úszó emblémázott pólót, oklevelet és jégkrémet kap. A bemelegítésben Varga Adrienn, tornász Európa bajnokunk is segíteni fogja a versenyzőket.

A vízben a bójákkal kijelölt pályát két oldalról biztosítják, így az esetleg elfáradt úszókat felveszik a motorcsónakok és felteszik őket a hajókra. A bóják és motorcsónakok egymástól ötven méterre helyezkednek el. Azokat a versenyzőket, akiket felvettek, a verseny legvégén viszik ki a partra, miután az utolsó versenyző is beérkezett.