Tekla
8 °C
20 °C

A címvédő nyerte a magyar körverseny prológját

MTI
2005.08.02. 16:08
Veszprém belvárosában látványos és igen nehéz pályán rendezték meg a 32. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny prológját, amelyen az 1-es rajtszámmal, címvédőként utolsónak rajtoló Remák Zoltán szerezte meg az első helyet, így az összetett legjobbjának járó sárga trikót is ő viselheti a viadal első szakaszán, kedden délután Balatonfüreden.

"Óvatos voltam, főleg azután, hogy az első kanyart kis híján eltévesztettem, de az emelkedőkön igyekeztem mindent kiadni magamból" - mondta az elmúlt két alkalommal győztes szlovákiai magyar versenyző az eredményhirdetés során.

A legjobb hazai résztvevő, Lengyel Tamás a kilencedik helyezést szerezte meg, de talán jobb eredményre is képes lett volna, ha egy biztosító motoros miatt nem kell drasztikusan lassítania az egyik éles kanyarban.

A verseny már délután folytatódik: az első szakasz - akárcsak tavaly - ezúttal is minden bizonnyal népes közönség előtt zajlik majd, mivel a Tour szervezői Balatonfüred belvárosában, a vízpart mellett alakítottak ki egy körpályát.

Tour de Hongrie, prológ, Veszprém, 4 km, egyéni időfutam:
1. Remák (szlovák, Podbrezová) 6:36.68 p
2. Grasmann (német pályaválogatott) 6:37.42
3. Chadwick (ausztrál, Cyclingnews.com) 6:45.85
...9. Lengyel Tamás (magyar, P-Nívó-Betonexpressz 2000) 6:51.45