Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szuper Levente Olaszországba szerződött

MTI
2005.08.06. 15:49
Szuper Levente nem fogadta el a Dinamo Minszk szerződésajánalát, és az olasz jégkorongbajnokságban elődöntős Asiago csapatához szerződött.

A 25 éves válogatott kapus jelenleg a fehérorosz fővárosban tartózkodik, és menedzserén keresztül állapodott meg az olasz klubbal.

"Kellemetlenül éreztem magam Minszkben, alig beszélnek angolul. Igazából az döntött az Asiago mellett, hogy a jövő évi téli olimpia miatt az olasz hoki szem előtt lesz, ráadásul a csapat vezetőin éreztem, hogy nagyon szeretnének leigazolni" - mondta az MTI-nek Szuper, aki az előző idényben a tengerentúli profiliga (NHL) bérvitája miatt a Dunaújváros-Invitelben játszott, és lett ezüstérmes a Borsodi Ligában.

A korábban az NHL-es Calgary Flames és St. Louis Blues alkalmazásában álló hálóőr hangsúlyozta: nagyon sokat köszönhet Pat Cortinának, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, aki korábban maga is volt az Asiago edzője, ugyanis kiváló referenciát adott róla.

Szuper a hétvégén érkezik haza, majd két hét pihenő után, a hazai jeges edzéseket követően augusztus végén csatlakozik az Asiagóhoz.

Az Asiago az olasz bajnokság alapszakaszában harmadik volt, a playoff negyeddöntőjét még sikerrel vette, de az elődöntőben búcsúzni kényszerült.