Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pars döntős az atlétikai vb-n

MTI
2005.08.06. 16:58
Az olimpiai ötödik Pars Krisztián bejutott a kalapácsvetés hétfői döntőjébe a 10. atlétikai világbajnokságon, Helsinkiben, Dezső Ákos ugyanakkor búcsúzott a 400 m gát előfutamában.

A kalapácsvetők selejtezőjének első csoportjából csak az idei világranglistán második fehérorosz Vagyim Gyevjatovszkij dobta túl a 77,50 méteres szintet, igaz ő alaposan, 81,20 méterrel bizonyult a legjobbnak. De a hazaiak legnagyobb kedvence, Olli-Pekka Karjalainen is döntősnek érezhette magát, mivel harmadikra szinte telibe találta a szintet jelző vonalat (77,30).

Pars a második csoportban 75,62 méterrel kezdett, s már ekkor látható volt, hogy ez is elég lesz a fináléhoz. Másodikra 75,55 következett, majd harmadikra javított, s bíztató, 76,86-tal zárt. Így a hatodik helyen jutott a döntőbe.

Az idén csaknem világcsúcsot javító, s címvédő fehérorosz Ivan Tyihon csak harmadikra biztosította helyét a legjobbak között, két gyenge kísérlet után ekkor megdobta a szintet (79,26).

Kiesett többek között két olimpiai dobogós, az athéni bronzérmes török Apak Esref és a Sydneyben második olasz Nicola Vizzoni.

Az U23-as Eb-n bronzérmes Dezső Ákosnak futamában az első négy között kellett volna végeznie a biztos továbbjutáshoz. Ez nem sikerült neki, pedig egyik riválisa, a portugál Monteiro bukott. A magyar gátas idén elért 49.67 mp-es utánpótlás országos csúcsától elmaradva, ötödikként ért célba, 51.36 mp-ces idejével mindössze öt atlétánál bizonyult gyorsabbnak az egész mezőnyben...