Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Justin Gatlin nyerte a férfi 100-at Helsinkiben

MTI
2005.08.07. 22:13

Az amerikai Justin Gatlin tavalyi olimpiai aranyérme után megszerezte első világbajnoki címét: Helsinkiben 9.88 mp-cel diadalmaskodott férfi 100 méteren. A második helyen a jamaicai Michael Frater, a harmadikon a 2003-as első Kim Collins végzett.

A vb egyik legnagyobb érdeklődéssel várt számában a 23 éves sprinter esélyeshez méltóan menetelt a döntőig, egyedül ő futott 10 mp alatt (9.99). Az idén világcsúcsot (9.77) repesztő, de sérülése miatt nem induló jamaicai Asafa Powell távollétében Gatlinnak nem volt igazi ellenfele.

"Nagyon boldog vagyok, hogy az olimpiai győzelmem után a vb-n is sikerült nyernem" - mondta diadalát követően Gatlin. "Tudom, hogy sokan biztos favoritnak tartottak, de ettől még ki kellett mennem, és végig kellett csinálnom a versenyt. Ha Asafa Powell elindul, valószínűleg gyorsabb lettem volna, hiszen akkor a legjobb teljesítményt kellett volna kihoznom magamból. Többet tudok annál, mint amit ma este mutattam, de most ennyi is elég volt."

A címvédő Kim Collins (St. Kitts és Nevis szigetek) úgy lett bronzérmes, hogy a 16 közé utolsóként jutott be. A jamaicai Michael Frater második helye abszolút meglepetés, a 22 éves atléta eddigi legjobb eredménye egy pán-amerikai bajnoki cím volt.