Judit
2 °C
7 °C

A távolugró Vaszi döntős az atlétikai vb-n

MTI
2005.08.09. 17:17
A távolugró Vaszi Tünde a negyedik helyen jutott be a döntőbe a helsinki atlétikai világbajnokságon. Az Európa-bajnoki bronzérmes már elsőre 6,62 méterig repült. A selejtező szintet ugyan 6,65 méterben határozták meg, de végül ez is elegendő volt a 12-es fináléhoz. Vaszi másodikra belépett, harmadikra pedig már neki sem futott. A szintet csak ketten ugrották túl, összességében hárman bizonyultak jobbnak Vaszinál, aki többek között megelőzte a címvédő francia Eunice Barbert is (6,60).

"A változékony időjárás, a hétfői eső után a mostani meleg és a kavargó szél eléggé megzavarta a lányokat, én is fáradtnak éreztem magam. Szerdán a döntőben az első hat közé jutás a cél, akkor is megpróbálok az első három ugrásból egy jó eredményt elérni" - mondta Vaszi.

Vaszi megbízható teljesítményére jellemző, hogy az utóbbi évek szinte valamennyi világversenyén döntőbe jutott, olimpián háromszor volt sorozatban nyolcadik, vb-n 2001-ben a negyedik, 2003-ban a hatodik helyen végzett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?