Árpád
-2 °C
4 °C

Ismét később kezdődhet az olasz futballbajonkság

MTI
2005.08.11. 19:38
Néhány csapat pénzügyi problémái és a Genoa körüli botrány miatt késhet az olasz labdarúgó-bajnokság augusztus 28-ra tervezett rajtja. A Serie A következő idényének sorsolását csütörtökre tervezték, de egy bírósági határozat miatt meghiúsult. Az ügy hátterében az áll, hogy az olasz szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében a Genoa együttese a 2005/06-os szezont csak a harmadosztályban kezdheti meg, ugyanis korábban bebizonyosodott, hogy a második vonal zárófordulójában a Veneziának eljuttatott 255 ezer eurós kenőpénzzel biztosította feljutását az élvonalba. A genovaiak fellebbezést nyújtottak be, és a bíróság utasítása alapján addig nem lehet elvégezni a bajnoki sorsolást, amíg az egyesület keresetét el nem bírálják.

Mindeközben számos financiális kérdés is előtérbe került, több klubnak még bizonyítania kell, hogy elegendő anyagi fedezet áll rendelkezésére a részvételhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?