Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Gatlin kétszázon is a leggyorsabb az atlétikai vb-n

MTI
2005.08.12. 09:52
Az amerikai Justin Gatlin a száz méter után a kétszáz méter aranyérmét is megszerezte a helsinki atlétikai világbajnokságon, így már 120 ezer dollárt keresett a finn fővárosban.

A döntő négy legjobb helyét, a 3-4-5-6-os pályát az amerikaiak foglalták el. A célegyenesbe John Capel, Justin Gatlin, Tyson Gay és Wallace Spearmon együtt fordult, de a jamaicai Usain Bolt vezetett, aki azonban leállt. Gatlin lehajrázta a többieket, és ha nem enged ki az utolsó métereken, húsz másodperc alatti idővel nyerhetett volna. Mögötte az idén 19.91 mp-cel ranglistavezető Spearmon jött be másodikként, a címvédő Capel harmadik lett.

Így folytatódott az amerikai sprinterek sikersorozata: Helsinkiben 100 méteren mindkét nemnél, valamint száz gáton is amerikai elsőség született, és nem lenne meglepetés, ha női kétszáz méteren és száztíz gáton is az Egyesült Államok vágtázói nyernének.

férfi 200 m, világbajnok:
1. Justin Gatlin (Egyesült Államok) 20.04 mp
2. Wallace Spearmon (Egyesült Államok) 20.20
3. John Capel (Egyesült Államok) 20.31

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?