Doppinggyanúban két cseh atléta

MTI
2005.08.12. 12:21
Doppingolás gyanúja merült fel két cseh tízpróbázóval szemben a helsinki atlétikai világbajnokságon, egyikük a bronzérmes Zsivoczky Attilát megelőző Roman Sebrle.

A Helsingin Sanomat című napilap szerint szerdán, a küzdelmeket lezáró 1500 m-es síkfutás előtt az olimpiai bajnok Sebrle, illetve a most 8. helyen végzett, 1996-ban olimpiai bronzérmes Tomas Dvorak eddig ismeretlen összetételű infúziót kapott a cseh csapatorvostól. A stadion egyik helyiségében lezajlott kezelést tucatnyi szemtanú is megerősítette.

A nemzetközi szövetség (IAAF) szabályzata értelmében tilos a résztvevők orvosi ellátása a versenyek alatt, és sérülés esetén kizárólag a vb hivatalos egészségügyi stábja érintkezhet az atlétákkal.

Nick Davies, az IAAF szóvivője nem erősítette meg az értesülést, Tapio Kallio, a helyi doppingfelügyelet illetékese közölte: egyelőre nem nyilatkozik, de megindult a vizsgálat az ügyben.

"Ha az eset tiltott szerek alkalmazásának minősül, akkor kizárjuk és megbüntetjük a két tízpróbázót" - jelentette ki Lauri Tarasti, az IAAF jogi bizottságának tagja.

A versenyt az amerikai Bryan Clay nyerte meg Sebrle és Zsivoczky előtt.