Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Doppinggyanúban két cseh atléta

MTI
2005.08.12. 12:21
Doppingolás gyanúja merült fel két cseh tízpróbázóval szemben a helsinki atlétikai világbajnokságon, egyikük a bronzérmes Zsivoczky Attilát megelőző Roman Sebrle.

A Helsingin Sanomat című napilap szerint szerdán, a küzdelmeket lezáró 1500 m-es síkfutás előtt az olimpiai bajnok Sebrle, illetve a most 8. helyen végzett, 1996-ban olimpiai bronzérmes Tomas Dvorak eddig ismeretlen összetételű infúziót kapott a cseh csapatorvostól. A stadion egyik helyiségében lezajlott kezelést tucatnyi szemtanú is megerősítette.

A nemzetközi szövetség (IAAF) szabályzata értelmében tilos a résztvevők orvosi ellátása a versenyek alatt, és sérülés esetén kizárólag a vb hivatalos egészségügyi stábja érintkezhet az atlétákkal.

Nick Davies, az IAAF szóvivője nem erősítette meg az értesülést, Tapio Kallio, a helyi doppingfelügyelet illetékese közölte: egyelőre nem nyilatkozik, de megindult a vizsgálat az ügyben.

"Ha az eset tiltott szerek alkalmazásának minősül, akkor kizárjuk és megbüntetjük a két tízpróbázót" - jelentette ki Lauri Tarasti, az IAAF jogi bizottságának tagja.

A versenyt az amerikai Bryan Clay nyerte meg Sebrle és Zsivoczky előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?