Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Világcsúccsal nyerte a vb-t a rúdugró Iszinbajeva

MTI
2005.08.13. 16:44
Az orosz Jelena Iszinbajeva - akárcsak az athéni ötkarikás játékokon - világcsúccsal, mégpedig 5,01 méteres sikeres kísérlettel nyerte a női rúdugrást a helsinki atlétikai világbajnokságon. Ebben a számban előre oda lehetett volna adni az aranyérmet Iszinbajevának, aki július 22-én, a londoni szuper Grand Prix-n túljutott az ötméteres álomhatáron. Ezúttal 4,50-en szállt be, 4,60 után pedig már csak a lengyel Monika Pyrek maradt vele versenyben.

Az olimpiai bajnok orosz sztár minden magasságot elsőre vitt, majd amikor Pyrek 4,70-en két, 4,75-ön pedig egy rontással búcsúzott, az 5,01 méteres világcsúcsmagasságra tetette a lécet. Ezen egy rossz kísérlet után biztosan jutott át, így az első helyért járó 60 ezer dollár mellé a rekordért további 100 ezret kapott.