Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Világliga-döntőben a férfi pólóválogatott

MTI
2005.08.13. 21:38
Noha utolsó mérkőzését elvesztette, azért bejutott a férfi vízilabda Világliga nagydöntőjébe a magyar válogatott.

A magyar csapat kezdett jobban, két perc alatt 2-0-ra elhúzott, ám a szerbek villámgyorsan fordítottak, s a negyedet végül Madaras remek átlövésével hozta döntetlenre Kemény Dénes csapata .

A második szakaszban a hazai pálya összes előnyét élvező világbajnok két góllal megugrott, a harmadik játékrészben azonban a hatalmas szívvel küzdő magyar válogatott ismét döntetlen közeli állapotba "lopta magát". Az utolsó negyedben 8-7 után még volt egy esély az egyenlítésre, de az emberelőny kimaradt, aztán a másik oldalon hasonlóképpen kihagytak a szerbek két fórt.

Ezzel együtt egyik csapat sem lehetett elégedetlen, hiszen a mérkőzés előtt kihirdetett új kritériumok szerint azonos pontszám esetén az első helyezettel szembeni eredmény rangsorolt, s minthogy a magyarokéval azonos pontszámmal végzett horvát gárda két góllal kapott ki a szerbektől, így vasárnap este kilenctől Szerbia-Montenegró - Magyarország mérkőzést játszanak a Világliga döntőjében.

Világliga-döntő, 3. nap
Szerbia-Montenegró - Magyarország 8-7 (3-3, 3-1, 1-2, 1-1)
a magyar góldobók: Vári, Biros, Madaras, Steinmetz Á., Kiss Cs., Bárány, Varga D. 1-1
Horvátország-Görögország 8-4