Sorsoltak a nemzetközi kézilabdakupákban

MTI
2005.08.16. 17:30
A Dunaferr a német FC Nürnberg és az olasz Florgarden Sassari párharcának győztesével mérkőzik a női kézilabda Bajnokok Ligája második körében, a 16-os főtáblára kerülésért. A magyar bajnok Győri Graboplast ETO KC automatikusan tagja az elitmezőnynek.

A női EHF Kupában a Debrecen a második fordulóban az orosz Asztrahanocska Asztrahánnal találkozik, a címvédő Cornexi-Alcoa-HSB Holding, valamint a Ferencváros egy szakasszal később, a legjobb 32 között kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Az már korábban eldőlt, hogy a KEK-ben a Vác a szlovák Besztercebányával (Banska Bystrica) játszik.

A férfi EHF Kupában a Tatabánya-Carbonex a fehérorosz SZKA Minszk ellenében harcolhatja ki a harmadik körbe, azaz a 32 közé jutást, a Dunaferr viszont csak ott lép először pályára.

A KEK-ben a PLER-Airport - szintén a második fordulóban - a norvég Haslum HK-val találkozik.

A férfi Bajnokok Ligájában - korábbi sorsolás alapján - a Pick Szeged a D csoportban a címvédő spanyol Barcelonával, az ukrán Zaporizzsjával, valamint a bosznia-hercegovinai Izvidac Ljubuski és a finn Sjundea (finn) párharc győztesével, az MKB Veszprém az F-ben a spanyol Ciudad Reallal, a szlovák Tatran Presovval (Eperjes), illetve a török Besiktas Istanbul és a román Dinamo Bucuresti összecsapás továbbjutójával szerepel együtt.