sÖrdögök néven indul a soproni kosárlabdacsapat

Index
2005.08.24. 15:55
Két idegenlégióst igazolt a férfi kosárlabda az NB-I/A újonca, a Sopron. Markus Carr és Calvin Bowman egyaránt az Egyesült Államokból érkeznek.

Carr a 2001/2002-es szezonban hívta fel magára először az európai csapatok figyelmét, amikor is 8,9-es átlagával az amerikai egyetemi bajnokság legjobb gólpasszadójának bizonyult. Ezt követően az amerikai irányító Venezuelában és Európában légióskodott. Nemcsak kiszolgálni tud Carr, hanem mezőnyből is remekül dob: a 2003/2004-es szezonban, az osztrák elsőosztályú Oberwaltersdorfban húszpontos mérkőzésenkénti átlagot ért el.

Az 1977-ben született Bowman az egyetemi évei alatt a West Virginia University csapatában játszott. A 2001-2002-es szezonban az euroligás Cibona Zagreb játékosa volt. Ezt követően visszatért az Egyesült Államokba és az NBA utáni legerősebb ligában, CBL-ben kosarazott.

Nemcsak a keret változott a soproni együttesnél: a városban működő Brau Union Hungária Sörgyárak Rt.-vel megkötött névszponzori szerződésnek köszönhetően a csapat Soproni sÖrdögök néven szerepel majd.